Maska z kurkumy na akné – hindské tajomstvo krásnej pleti

Akné je problém, s ktorým sa stretáva mnoho z nás. Ukázalo sa, že na účinný boj s ním je možné využiť prírodnú metódu. Jednou z nich je maska z kurkumy, ktorú si veľa dievčat chváli pre účinnosť, jednoduchosť prípravy a nízku cenu. Stojí za to ju podľa môjho názoru vyskúšať? Prečítajte si ďalej. 🙂

 Kurkuma – čiže korenie, ktoré asi každá z nás nájde vo svojej kuchyni – má mnoho zdraviu prospešných vlastností. Pôsobí proti plesniam, protizápalovo, antibakteriálne a antioxidačne.

 Vďaka týmto vlastnostiam kurkuma účinne zjednocuje farbu pokožky (dokonale si poradí napr. s obtiažnym zafarbením po akné), pôsobí proti vráskam a pomáha v boji so zápalovými stavmi. Nižšie vám predstavujem recept, ako pripraviť masku na báze kurkumy.

2 vrchovaté lyžice kurkumy zmiešajte s prírodným jogurtom, kefírom, cmarom alebo iným produktom na báze mlieka tak, aby vznikla hustá kaša. Do zmesi môžete tiež pridať iné prírodné zložky – napr. med (má hydratačné a vyhladzujúce účinky), ovsené vločky (zmierňujú podráždenie) alebo niekoľko kvapiek prírodného oleja, ktorý navyše vyživuje pokožku.

 Takto pripravenú masku naneste na vyčistenú pleť tváre a nechajte pôsobiť 15-30 minút. Následne ju zmyte veľkým množstvom vody. Nezľaknite sa – pokožka ihneď po umytí môže mať mierne žltkastú farbu, ale tento efekt rýchlo zmizne. Aby ste videli efekty, používajte masku z kurkumy pravidelne 2-3 krát týždenne.

 Aké efekty možno očakávať? Určite veľmi pozitívne. 🙂 Maska z kurkumy spôsobí, že vaša pleť bude zosvetlená, vyhladená, a pretrvávajúce akné sa zmenší a vylieči.

 Podľa môjho názoru je to veľmi zaujímavý trik na krásu, ktorý stojí za to vyskúšať, kvôli jeho početným prednostiam – kurkuma pôsobí skvelo na našu pleť, a navyše je veľmi lacná a ľahko dostupná. Môže byť skvelým doplnením profesionálnej starostlivosti.

 Čo si myslíte vy? Dajte vedieť v komentároch!

Pridaj komentár